ul. Głębocka 15, 03-287 Warszawa
Cukiernia Sowa w Atrium Targówek to miejsce z klimatem w samym sercu miasta. Światowy fusion i tradycja od pokoleń. Niebanalny smak wypieków łączy sztukę cukierniczą i jakość, a mistrzowskie desery nie mają sobie równych. Oferta jest imponująca – od pieczywa poprzez ciastka i ciasteczka, ciasta i torty bardziej wyrafinowane, na galanterii czekoladowej kończąc. Największą popularnością nieustannie cieszy się dakłas i królewski, a także tort Firmowy, który udało się nam stworzyć według starej receptury. W cukierni ulubione smaki znajdą nie tylko miłośnicy okazałych tortów, ale także amatorzy delikatnych słodyczy. Ręcznie robione praliny i trufle to gratka dla podniebienia. Uzupełnieniem kolejnej słodkiej oferty cukierni jest wyjątkowa kawa stworzona z własnej mieszanki – Sowa Caffe 100% Arabica, którą można wypić na miejscu lub jako kawę w locie – zabrać do domu. Najmłodsi klienci także będą zadowoleni – punkt oferuje lody własnej produkcji marki Sowa. Jakość zawdzięczamy przede wszystkim ludziom – pracownikom firmy, tworzącym nowe smaki, a zarazem od lat wiernym tradycji cukierniczej biorącym udział w licznych konkursach w Polsce i za granicą z niemałym powodzeniem, zdobywającym czołowe miejsca. Ostatni sukces to I miejsce w Mistrzostwach Polski Lodziarzy. Mamy nadzieję, że uda się Państwu przegnać każdą pogodową chandrę, a nade wszystko – zatrzymać na chwilę czas, delektując się wspaniałym smakiem naszych produktów.