sun: 10:00 - 20:00; next sunday (25.08): trading day pl

Sphinx – nowości Granat, harissa i ciecierzyca

Nowości „Granat, harissa i ciecierzyca” to sześć propozycji dań kuchni libańskiej, opracowanych przez Samar Khanafer. Wśród nich znalazły się m.in. krem z czerwonej ciecierzycy oraz nowa wersja libańskich chlebków „manouche” z hummusem.
Dania główne to przede wszystkim orientalnie przyprawione mięsa: tagine z kurczakiem – pierś z kurczaka duszona z morelami, marchewką i ciecierzycą, wątróbka drobiowa w glazurze z granatów, podawana na sałatce z kaszy bulgur i buraka z granatem oraz kofta libańska, czyli szpadki grillowanego mięsa wołowego z sosem na bazie harissy – ostrej pasty z czerwonej papryki i chili.
Goście mogą spróbować też nowego steku wołowego z 7 przyprawami libańskimi. W sezonowym menu nie zabrakło też orientalnych dodatków jak ryż po arabsku i sakiewka grillowanych warzyw.
Oferta dostępna jest w wybranych restauracjach Sphinx.
Więcej na www.mamytensmak.pl.

Special offer duration: 18.08